אני חובב מאוד ספרות משחקי תפקידים- סגנונות משחק שונים, עולמות חדשניים, אלים ומפלצות משונות.
בכל כמה חודשים אני מזמין הביתה מספר ספרי עזר, ספרי הרחבה, הדרכה או הנחייה הקשורים באופן ישיר או עקיף למשחקי תפקידים. אני לרוב בוחר אותם על פי השם שלהם, המראה של הכריכה והתיאור הקצר המצורף, אני משתדל להימנע מקריאת ביקורות או ציטוטים ישירים מתוך הספר על מנת לבוא אליו כמה שיותר "נקי".
אני מכוון לספרים שאני מרגיש, לפחות על פי המראה והתיאור שלהם, שיעשירו אותי כמנחה וכשחקן, שיעזרו לי ליצור עולמות תוכן עשירים ומהנים יותר ואשר יעזרו לי לחדד את כישורי בעולם משחקי התפקידים.
כאשר הספרים מגיעים, אני מסדר אותם לפי סדר העניין שהם מעוררים בי ומתחיל בספר הראשון. אני קורא את הכריכה הקדמית והאחורית, את תוכן העניינים, את ההקדמה אם יש כזו, ואז משתדל לקרוא רק את שני הפרקים הראשונים, או פשוט את העמודים הראשונים של הספר, בערך עשרים או שלושים עמודים.
חלק מהספרים הם ממש ספרונים קטנים ככה שיוצא שאני קורא מהם רק כעשרה עמודים.
לאחר מכן אני מניח את הספר בצד, וכותב את ההתרשמות שלי, מה הוא מעורר בי, לאן אני מקווה שהוא יתפתח ומה עוד אני מקווה ללמוד או להפיק ממנו.
בסדרת פוסטים שיקראו "התרשמות ראשונית" אפרסם בכל פעם את התרשמותי משניים עד ארבעה ספרים.
בהמשך, אכתוב ביקורת מלאה על הספרים שמצאו חן בעיני, שעוררו בי עניין להמשיך לקרוא בהם עד סופם, או אולי אפילו את אלה שאתם הקוראים שלי תבקשו לשמוע עליהם עוד.
אז הנה לפניכם ההתרשמות הראשונית הראשונה בסדרה:
The Ultimate Micro-RPG book
James D'amato
ספר המכיל 40 משחקי תפקידים קטנים המיועדים לערב אחד בלבד, חד"פ בשפה "המקצועית".
הדבר הראשון שאגיד על הספר הזה הוא שהופתעתי מהגודל שלו. משום מה הנחתי שמכיוון שמדובר בספר על מיקרו משחקי תפקידים גם הספר עצמו יהיה קטן. ובכן- הוא לא, ממש לא, הוא כמעט ברוחב ובאורך של דף A4, טיפה יותר רחב, טיפה פחות בגובה, אבל הבנתם את הרעיון.
הדבר השני שתפס אותי זה כמה הספר הזה צבעוני ומעוצב, קראתי בינתיים רק את ההקדמה, שנכתבה ע"י ג'יימס ד'אמאטו, ושלושה או ארבעה מהמשחקים שבספר, אבל אני כבר יכול לומר לכם שהספר הזה הולך להיות להיט מבחינתי. כל משחק נפרס על פני שני עמודים, מעוצב אחרת ברמת הפונטים והוויזואליות ופשוט כיף לדפדף בספר הזה. ההקדמה מרתקת ומעשירה את המשחקים שבספר- היא מקלה על הכניסה לשחקנים חדשים בעצות מועילות, נותנת התייחסות להתנהגות בטוחה ומכבדת בזמן המשחק ומסבירה בצורה ברורה כיצד הספר ערוך ואיך להשתמש בו בנוחות, שלושת אלה ונושאים נוספים הופכים את ההקדמה למשהו שלא כדאי לפספס.
הדבר היחיד שפחות אהבתי בינתיים זאת ההמלצה לתלוש את הדפים מהספר על מנת לשחק בהם. אני כמובן לא אעשה זאת, אבל זה שהספר בנוי ככה מעורר בי חשש שהדפים יצאו מעצמם בקלות.
Tome Of Beasts 5E - Pocket Edition
Chris Harris, Dan Dillon, Rodrigo Garcia Carmona, Wolfgang Baur and Steve Winter
אסופה של כמה מאות מפלצות חדשות עבור מבוכים ודרקונים מהדורה חמישית.
כמו הספר הקודם, גם זה הפתיע אותי בגודלו, כשבשם של הספר כתוב מהדורת כיס, ציפיתי שאכן יהיה מדובר במשהו שיכנס לכיס, אז אולי אם זה דגמ"ח צבאי במידה הכי גדולה, יש סיכוי כזה. הדבר השני שהכה בי הוא כמה הספר הזה מרהיב וצבעוני, הוא עמוס באומנות מקורית ויפה והיה כיף פשוט לדפדף בו ולהינות מהאיורים. קראתי תיאורים של מספר מפלצות, מודה שהייתי צריך להכריח את עצמי לעצור ולכתוב את ההתרשמות על מנת שלא להגזים בקריאת הספר, התיאורים מעניינים ומשעשעים ואני כבר רואה את עצמי משתמש במפלצות הללו במשחקים עתידיים, אחת מהן אפילו נתנה לי השראה לקמפיין קצר שלם. בקיצור, אני מחכה כבר להמשיך ולקרוא בו.
Arcane Artifacts and Curious Curios
Madeline Hale
ספר המכיל אלף חפצים ופריטים לשימוש במשחקים ובהרפתקאות שלכם.
הספר הזה ממשיך את המוטיב של שני הקודמים, הייתי בטוח שאני מקבל כאן ספרון קטן וחמוד, אך לא- מדובר בספר שגודלו לא היה מבייש את אחד מספרי העלילה של הממלכות הנשכחות. הוא מסודר ומחולק יפה לפי נושאים, שריונות, תכשיטים, חפצים אקראים ועוד. עשרה פרקים שכל אחד מהם עוסק בסוג אחר של חפצים, המכילים מאה חפצים כל אחד. הספר ערוך ומאויר בצורה פשוטה מאוד, איורים בסיסיים אך נעימים לעין ותיאור קצר של התכונות וההיסטוריה של כל חפץ. הספר אינו משתמש בנתונים של שיטה כלשהי כך שאם תרצו להכניס את החפצים להרפתקה של מבוכים ודרקונים או כל שיטה אחרת תצטרכו לעשות את ההתאמות הטכניות בעצמכם. בימים הקרובים אפרסם ביקורת מעמיקה על אחד מהספרים, הכוללת את מדד השה"ם הראשון שלי, שיבחן אותו על פי שלושה מדדים, שימושיות, הנאה ומראה.
לא רוצים לפספס? הירשמו לבלוג עכשיו.
עד הפעם הבאה,
שחקו ותהנו,
שקד.
נ.ב
רוצים לתמוך בבלוג? רוצים לקרוא התרשמויות וביקורות נוספות? רוצים לעזור לי לשים את ידיי על כותרים נוספים? יש דרך פשוטה לעשות זאת. הזמינו את הכותרים מההתרשמות דרך הלינקים המצורפים מטה ואחוז קטן מהרכישה שלכם יעזור לתמוך בבלוג! רוב תודות!
(paid link)
(paid link)
(paid link)
Comments